شرکت تولیدی رویال پلاستیک

آشنایی با پلاستیک و انواع کاربرد آن

در این مقاله به کاربرد پلاستیک می پردازیم.تا انتهای مقاله همراه ما باشید

با پلاستیک آشنا شوید

کاربرد پلاستیک در مرحله ی اول مستلزم دانستن این موضوع است که اصلا پلاستیک چیست.پلاستیک به دسته‌ای از مواد مصنوعی یا نیمه مصنوعی گویند که از فرایند بسپارش یا پلیمریزاسیون بدست می‌آیند. ساختار مواد پلاستیک بر پایه ی عناصر شیمیایی همانند کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، کلر و گوگرد استوار است. این عناصر از هوا، آب،گاز، نفت، ذغال سنگ و حتی از گیاهان زنده به دست می آیند. این اندیشه ی خلاق بشر و آرزوی دیرینه ی او بود که بتواند این عناصر را تهیه و خالص سازی کند و سپس آنها را از طریق واکنش ها ی شیمیایی گوناگون، با هم مخلوط و ترکیب سازد تا تقریبا رشته های متعدد و بی پایانی از ترکیب عناصر گوناگون را تولید کند.

انواع پلاستیک ها چه مواردی هستند؟

تقسیم بندی پلاستیک ها بر اساس بنیان اصلی به شکل زیر می باشد:

۱- طبیعی ۲- نیمه مصنوعی ۳- پلاستیکهای مصنوعی یا صنعتی.

برای اینکه کاربرد پلاستیک را بصورت واضح تر توضیح دهیم باید در مورد پلاستیکهای طبیعی باید به موادی چون: رزین ها و بیومین اشاره کرد،

درپلاستیک های نی نیمه مصنوعی می توان به گازئین اشاره کرد، که در ساخت ” دسته ی برس، دکمه و چسب چوب ” کاربرد دارد. ولی پلاستیکهای صنعتی کاربرد فراوانی دارند که شامل تولید قطعاتی مانند: چرخ دنده ها و قطعات تلفن همراه و تلفن های خانگی می شوند که منبع اصلی تولید آنها زغال سنگ می باشد از جمله این مواد فرم آلدئید – اوره فرم آلدئید و فلوئور کربن می باشد.

کاربرد پلاستیک ها در صنعت

۱- کاربرد پلاستیک ها در بسته بندی مثل انواع بطری ها و جار پلاستیکی – ظروف یک بار مصرف از قبیل بشقاب پلاستیکی، قاشق پلاستیکی، چنگال پلاستیکی، کارد پلاستیکی

۲-کاربرد موادی مثل ( پیزوالکتریک و پیروالکتریک و ینلیدن فلوئورید ) در بلند گوها  و وسایل اطلاع رسانی

۳- مصارف گسترده ای در ساختمان ها مثل لوله آب فاضلاب، لایه های ضد رطوبت بین دیوارها و کفپوش ها، عایق کاری در سقف و دیوارها، تزئین دیوار و ….

۴- اصلی ترین مصرف کننده پلاستیک صنایع خودرو سازی است.

۵- وسایل حمل و نقل بین المللی دریایی و هوایی مانند: کشتی ها و هواپیما ها

۶- مبلمان و لوازم خانگی و اداری

۷- تجهیزات کارخانه ای مثل لوله های صنعتی– پمپ ها – شیر ها – شیشه اتاق های کنترل که از موادی همچونPTFE – PVC تولید می شود.

۸- صنعت عکاسبرداری

۹-صنعت تولید کیف و کفش

۱۰- استفاده از پلاستیک جهت چاب کاغذ

۱۱-وسایل پزشکی مثل آمپول تزریق و. . .

پیشنهاد ویژه: برای خرید بطری انواع بطری لوکس با کارشناسان فروش ما در تماس باشید

خواص عمده پلاستیک ها چه چیزهایی هستند؟

۱-وزن کم ۲- عایق گرما و سرما ۳- عایق الکتریسته ۴- شفافیت ۵- قابلیت رنگ پذیری ۶- مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی سخت ۷- مقاوم در برابر حلال های شیمیایی ۸- بهداشتی بودن ۹- سهولت در راه شناسایی ۱۰- قیمت مناسب پلاستیکهای سلولزی: سلولز فراوانترین جزء تشکیل دهنده سبزیجات یا گیاهان است. میزان سلولز از یک گیاه به گیاه دیگر متفاوت است. مزان آن در کتان بیشتر از ۹۰ % و در چوب معمولی ۵۰ % است.

کاربرد پلاستیک و خواص آن باعث شده است که مثلا بدانیم متداول ترین منابع سلولز برای کارهای شیمیایی و تغییر شکل دادن،کرک پنبه و مغز چوب اند. از تعداد بسیار زیاد مشتقات سلولز که تهیه شده اند فقط استرها و اترها معمولا مهم تر هستنند. استرهای سلولز، کاربرد گسترده ای همچون پلاستیکهای قالب پذیری، فیبرهای مصنوعی، فیلمها، ورقه ها و همچنین پوششها و لایه ها پیدا کرده اند. از جمله مهم تریناسترهای سلولز، نیترات سلولز، استات سلولز، سلولز استات – بوتیرات و پروپیونات سلولز می باشد.

نویسنده : شرکت سئو جامپر

این مقاله را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام